- 6 dużych marchewek
- 2 cebule
- 1 selera
- 2 korzenie pietruszki
- sól, pieprz
- 2 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego
- 500 g filetów mrożonych
- 3 jajka
- bułka tarta
Warzywa myjemy i obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ,
pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę, pietruszkę,
selera, ziele angielskie i liście laurowe wkładamy do garnka, zalewamy wodą,
tak aby przykrywała ona warzywa, przyprawiamy solą, gotujemy aż będą miękkie.
Odcedzamy nadmiar wody, zostawiamy około 0,5 szklanki wody razem z warzywami.
Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy do reszty warzyw. Wszystko przyprawiamy
solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym. Wszystko razem dusimy około 5-7 min.
Rybę doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w jajku i bułce
tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Rybę podajemy przykrytą farszem na
zimno lub na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz