Naleśniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 2 jajka
- szczypta soli
Farsz:
- 400 g mrożonego szpinaku
- 2 łyżki śmietany
- 100 g startego żółtego sera
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Ponadto:
- 2 jajka
- bułka tarta
Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie miksujemy,
smażymy naleśniki.
Szpinak umieszczamy w garnku, dodajemy 2 łyżki masła,
podgrzewamy. Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy do smaku sól i pieprz oraz śmietanę.
Zdejmujemy z palnika i wtedy wsypujemy
starty żółty ser, mieszamy. Na naleśnik nakładamy porcje farszu, zawijamy jak
krokieta. Obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie bułce tartej. Smażymy na
rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz