sobota, 27 lutego 2016

Roladki z kurczaka ze szpinakiem

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 100 g sera feta
  • 2 łyżki masła
  • Sól
  • Pieprz


Szpinak wykładamy z masłem do garnka podgrzewamy aż się rozmrozi, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokruszoną fetę. Wszystko razem mieszamy, pozostawiamy do wystudzenia. Pierś z kurczaka kroimy na średniej grubości filety. Doprawiamy solą i pieprzem, delikatnie rozbijamy. Na każdy filet nakładamy porcje szpinaku, rozprowadzamy, zawijamy. Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową. Piec około 25 min w temperaturze 180 stopni. Można podawać na ciepło jako danie obiadowe lub jako przystawkę na zimno np. z żurawiną. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz