niedziela, 13 września 2015

Deser Milky Way




  • 400 ml śmietany 30%
  • 4 batoniki batoniki Milky Way
  • 1 puszka brzoskwiń w puszcze
  • galaretka brzoskwiniowa
  • 1/2 opakowania śmietan fix
  • 1 opakowanie herbatników
  • starta czekolada


Śmietanę wlać do garnka, dodać połamane batoniki i podgrzewać do momentu ich rozpuszczenia, ale nie dopuścić do gotowania. Masę dobrze schłodzić w lodówce. 

Brzoskwinie odsączyć z syropu, zmiksować i umieścić w garnku. Dobrze podgrzać. Dodać 4-6 łyżek sypkiej galaretki. Dobrze wymieszać i odstawić do schłodzenia. 

Schłodzoną śmietanę z batonikami ubić ze śmietan fix na gęsty krem. Herbatniki pokruszyć, włożyć na dno szklanek. Wkładać krem na przemian z masą brzoskwiniową. Posypać startą czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz