- 400 ml śmietany 30%
- 4 batoniki batoniki Milky Way
- 1 puszka brzoskwiń w puszcze
- galaretka brzoskwiniowa
- 1/2 opakowania śmietan fix
- 1 opakowanie herbatników
- starta czekolada
Śmietanę wlać do garnka, dodać połamane batoniki i podgrzewać do momentu ich rozpuszczenia, ale nie dopuścić do gotowania. Masę dobrze schłodzić w lodówce.
Brzoskwinie odsączyć z syropu, zmiksować i umieścić w garnku. Dobrze podgrzać. Dodać 4-6 łyżek sypkiej galaretki. Dobrze wymieszać i odstawić do schłodzenia.
Schłodzoną śmietanę z batonikami ubić ze śmietan fix na gęsty krem. Herbatniki pokruszyć, włożyć na dno szklanek. Wkładać krem na przemian z masą brzoskwiniową. Posypać startą czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz