wtorek, 8 września 2015

Sernik trójkolorowy




  • 10 herbatników
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g białej czekolady
  • 500 g twarożku śmietanowego
  • 300 ml śmietany 36%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 100 g cukru pudru

Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach zimnej wody. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem. Każdą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - osobno. Napęczniałą żelatynę podgrzać, do momentu aż się rozpuści. Wymieszać z utartym twarogiem. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do sera. Masę podzielić na trzy części. Do każdej dodać po jednej czekoladzie i wymieszać. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę z gorzką czekoladą, następnie z mleczną, a na koniec z białą czekoladą. Wszystko przykryć herbatnikami.  Włożyć na klika godzin do lodówki. Wyjąć z formy, odwracając ją do góry dnem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz