- 10 herbatników
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g mlecznej czekolady
- 100 g białej czekolady
- 500 g twarożku śmietanowego
- 300 ml śmietany 36%
- 3 łyżeczki żelatyny
- 100 g cukru pudru
Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach zimnej wody. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem. Każdą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - osobno. Napęczniałą żelatynę podgrzać, do momentu aż się rozpuści. Wymieszać z utartym twarogiem. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do sera. Masę podzielić na trzy części. Do każdej dodać po jednej czekoladzie i wymieszać. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę z gorzką czekoladą, następnie z mleczną, a na koniec z białą czekoladą. Wszystko przykryć herbatnikami. Włożyć na klika godzin do lodówki. Wyjąć z formy, odwracając ją do góry dnem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz